Pancakes z fasoli!

03 listopada

Proteinowe placki z fasoli i mieszanki do wypieku 
podane z malinami, twarożkiem, poziomkami, słupkami migdałów 
i organicznymi wegańskimi płatkami czekolady z miętą


PANCAKES Z BIAŁEJ FASOLI
/przepis autorski/

120 g ugotowanej fasoli
jajko
2 płaskie łyżki dowolnej mąki (u mnie proteinowa mieszanka do wypieku)
płaska łyżka maca (można zastąpić mąką)
łyżka syropu klonowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
ekologiczny sok z aloesu (około 100 ml)
(można użyć dowolnego soku lub mleka)
szczypta soli
kilka kropli aromatu migdałowego
masło klarowane do smażenia

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).
Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.
Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni około 5 minut z każdej strony.
Podawać póki gorące.

Smacznego!

Patelnię do niskotłuszczowego smażenia
można nabyć w internetowym sklepie: www.sklep.dajar.pl 

Ambitnie i zdrowo

You Might Also Like

5 komentarze

  1. Ślicznie Ci wyszły, ten kształt dodatkowo sprawia, że nie sposób nie zjeść. :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale grubaski <3 Mistrzyni patelni z Ciebie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pycha! Koniecznie muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj