Czekoladowe ciasto z serka wiejskiego.

27 listopada





Czekoladowe ciasto z serka wiejskiego
/przepis własny/

150 g serka wiejskiego
50 g mąki gryczanej
15 g kakao
1 jajko
kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)
szczypta soli
pół łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka oleju kokosowego
ok. 60 ml mleka
pasek posiekanej gorzkiej czekolady
ekologiczne wiśnie, śliwki i orzechy włoskie

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut.
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Następnie przelać ciasto do natłuszczonego naczynia, na wierzchu
udekorować bakaliami i piec około 30 minut (grzanie górne i dolne).
Po upieczeniu wyjąć, lekko ostudzić i podawać.

Smacznego!

***

Ekologiczne bakalie możecie kupić w sklepie internetowym
Suszone Owoce - Sklep.Becla.pl

You Might Also Like

10 komentarze

  1. nie wiem czemu totalnie zapomniałam o serku wiejskim, a można z niego stworzyć pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  2. Niesamowicie to wymyśliłaś, żeby zrobić z serka wiejskiego, super! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam podobne, ciasta z serka wiejskiego są najlepsze! Zdecydowanie moje faworyty !
    A twoje wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Z serka wiejskiego? Do wypróbowania :D

    OdpowiedzUsuń
  5. ale serek wiejski to ten w pudełku plastikowym z napisem serek wiejski?? czy chodzi o ser ze wsi??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Serek wiejski w pudełku plastikowym :)

      Usuń
  6. czy zamiast mleka można dać jogurt?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, ale wtedy trochę więcej, około 90 g (4 łyżki).

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj