Orzechowe paluszki gofrowe.

25 października


Bananowe paluszki gofrowe na bazie deseru z orzechów laskowych podane z plastrami kokosa, pestkami granatu, sosem orzechowym, malinami, poziomkami i truskawkami



WEGAŃSKIE PALUSZKI GOFROWE
[przepis autorski]

2 mini banany lub średniej wielkości mocno dojrzały banan
30 g kaszki kukurydzianej
40 g mąki pszennej graham
50 g deseru z orzechów laskowych Danival
szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka masła orzechowego

Banany rozgnieść, zmiksować z pozostałymi składnikami na jednolitą masę.
Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste, dodać jeszcze deseru orzechowego.
Smażyć w dobrze natłuszczonej i nagrzanej gofrownicy przez około 8 minut.

Smacznego!

You Might Also Like

4 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj