Kasztanowy krem owsiany.

04 października

Wegański kasztanowy krem bananowo-owsiany podany z mini bananem, kruszonymi surowymi pistacjami bio, granatem i masłem orzechowym

***
WEGAŃSKI KASZTANOWY KREM OWSIANY

50 g płatków owsianych drobnych
20 g lnu mielonego
szczypta soli
2 małe banany (lub jeden duży)
łyżeczka kakao
300 ml mleka z orzechów laskowych

Mleko zagotować, dodać szczyptę soli, kakao i rozgniecione banany.
Następnie wsypując płatki i len, energicznie mieszać.
Gotować aż do zgęstnienia.
Gdy uzyskamy odpowiadającą nam konsystencję, dodajemy deser i lekko podgrzewamy.
Przelewamy do miseczki i dekorujemy ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

ENGLISH VERSION:

BANANA-MAROON CREAMY OATMEAL

50 grams of instant oat flakes
20 g of flax (minced)
pinch of salt
2 small bananas (or one large)
1 teaspoon of cocoa powder
300 ml of hazelnut milk

Milk bring to the boil, add a pinch of salt, cocoa and mashed bananas.
Add oat flakes and flax, then energetically mix.
Cook until mixture thickens.
When you get the right consistency, add the dessert and slightly heat.
Pour into a bowl and garnish with your favorite toppings.

Enjoy!

You Might Also Like

4 komentarze

  1. Kasztanowy-brzmi i wygląda równie pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak zwykle pysznie i pomysłowo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. całość na pewno była obłędnie słodka!

    OdpowiedzUsuń
  4. Kasztany brzmią baaardzo kusząco, chciałabym posmakować kiedyś tego deserku. :-)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj