Wegański krem z kasztanów i super zdrowe ciasteczka!

23 września

Wegański krem z kasztanów, ciecierzycy i lnu podany z masłem orzechowym, figą, nasionami konopi, poziomkami, truskawkami, malinami i bio ciasteczkami z kokosem i śliwkami (BioStyle)


Jakie te ciasteczka są pyszne! Praktycznie smakują jak domowe, 
a do tego występują w świetnych połączeniach smakowych, są wegańskie i super zdrowe. 
Kokosa ze śliwkami jeszcze nie łączyłam i coś czuję, że już niedługo
 to zrobię, bo genialnie ze sobą współgrają :)
Podałam je jako chrupiący dodatek do gorącego kremu z kasztanów, ciecierzycy i mielonego lnu. Miks pełen zdrowia z działkowymi poziomkami, truskawkami i malinami. 
Tak lubię najbardziej!

WEGAŃSKI KREM Z KASZTANÓW I CIECIERZYCY
/przepis własny/

ok. 250 g ugotowanej ciecierzycy
100 g ugotowanych kasztanów jadalnych
30 g syropu klonowego
mały banan
łyżka lnu mielonego + gorąca woda
szczypta soli
kilka kropel ekstraktu migdałowego

Len zalać gorącą wodą, wymieszać i odstawić do napęcznienia.
Następnie zmiksować wszystkie składniki na gładką masę.
Przełożyć do miseczki, udekorować i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

12 komentarze

  1. taki krem to musiał nasycić, a jeszcze ogromnie ciekawa jego smaku!

    OdpowiedzUsuń
  2. podasz przepis na krem prosze ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. strasznie ubolewam, że często brakuje przepisów pod zdjęciami ;(

    OdpowiedzUsuń
  4. Owsianki, budynie, kremiki kocham wszystkie takie miseczkowe śniadania. Ten na dodatek wegański, coś idealnego. <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Te ciasteczka są cudne. Zazdroszczę Ci tych wszystkich nowości :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Jesień już a u ciebie nadal lato,też tak chcę! :d

    OdpowiedzUsuń
  7. Koniecznie muszę spróbować tych ciasteczek, a krem wygląda przepysznie! Zechciałabyś się podzielić przepisem?

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj