Truskawkowa krówka.

17 września


Jeszcze Was trochę pomęczę tymi goframi i... truskawkami :)
 Herbaciano-krówkowe gofry z ciecierzycy podane z musem truskawkowym, truskawkami i kokosowym serkiem wiejskim*
* z mleczkiem i mąką kokosową

HERBACIANE GOFRY Z CIECIERZYCY
/przepis własny/
/1 porcja/

150 g ugotowanej ciecierzycy
50 g mąki (u mnie z pszenicy durum)
10 g sproszkowanego masła orzechowego (można zastąpić mąką)
2 łyżki Dolce di Latte (można zastąpić innym słodkim kremem)
szczypta soli
pół banana
jajko
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
ok. 100-150 ml mocnego naparu z herbaty Basilur Frosty

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze 
na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. 
Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej  dobrze rozgrzanej gofrownicy.
Piec około 4 minut (jeżeli gofrownica ma mniejszą moc, to dłużej).
Uwaga: gofry są gotowe, gdy się przyrumienią i  gdy można swobodnie otworzyć urządzenie.
Wyjąć i podawać od razu z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

8 komentarze

  1. za niedługo zostaniesz chyba moim gofrowym guru ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robisz najlepsze gofry w całej blogosferze, jestem zachwycona!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie jadłam takiej krówki! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealnie to nazwałaś, męczenie! ;/ Za karę poproszę takie goferki na jutro, bez gadania! :3

    OdpowiedzUsuń
  5. Truskawki?! No weźźźź :D

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj