Słoiczkowo znów ... i wciąż truskawkowo... z tofu.

22 sierpnia


Tak tak, ja truskawki jeszcze mam :)

Morelowo-poziomkowy krem z pełnoziarnistej kaszy bulgur (Martino Taste) na bazie tofu podany z musem truskawkowo-porzeczkowym, jagodami i bezglutenowym batonikiem zbożowym w czekoladzie

KREM Z KASZY BULGUR I TOFU
/przepis własny/
/1 porcja/

szczypta soli
200 g tofu silken
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
2-3 łyżki mąki kokosowej
morela i garść poziomek

Kaszę ugotować na herbacie, a następnie ostudzić.
Następnie wymieszać z syropem, mąką kokosową, tofu i solą oraz zmiksować na gładki krem.
Dodać pokrojoną małą morelę i garść poziomek. Ponownie zmiksować.
Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodać jeszcze mąki kokosowej.
Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować dowolnymi dodatkami i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

11 komentarze

  1. Pysznie!:)

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Truskawek zazdroszczę oczywiście. :P Batonik smaczny? :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. nigdzie nie mogę dorwać poziomek... :( wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. boję się przełamać do tofu na słodko, ale w końcu spróbuję! ;D

    http://worshipingmornings.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Nic tylko pozazdrościć tych truskawek ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. No to zazdraszczam tych truskawek! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię kaszę bulgur, ale na herbacie to jej jeszcze nie gotowałam ;p Z tymi dodatkami musiała smakować wspaniale, a truskawek zazdroszczę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie no, chętnie bym zjadła. Tylko jakby.. Składników mi brak :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj