Imieninowo.

26 sierpnia


 Bananowo-truskawkowy sernik na biszkopcie podany z truskawkami i melonem

SERNIK NA ZIMNO
/przepis własny/

* 250 g ricotty
* cukier kokosowy (lub inny) - około 2 kopiastych łyżek
* 4 płaskie łyżeczki agaru + herbata (u mnie truskawkowa z kiwi)
* syrop truskawkowy
* truskawki do podania
* gotowy spód biszkoptowy
dwa banany

Agar rozpuścić w herbacie i przygotować zgodnie z opisem podanym na opakowaniu. 
Następnie lekko ostudzić. 
Opakowanie ricotty zmiksować z około 4 łyżkami syropu truskawkowego. 
 Do masy dodać cukier kokosowy, agar i zmiksować. 
Podobnie postąpić z deserem sojowym - dodać cukier i agar.
Przełożyć pierwszą masę na spód biszkoptowy i na minimum 20 minut wstawić do lodówki. 
Po tym czasie wyłożyć na nią drugą masę (z deseru sojowego), na wierzchu ułożyć plasterki banana i ponownie schłodzić. 
Wstawić do lodówki na minimum pół godziny.
 Po tym czasie podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

9 komentarze

  1. własnie pomyślałam, że melon do takiego delikatnego sernika musi świetnie pasować, nie wpadłam na to wcześniej!

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepszego solenizantko <3 Fajnie wygląda ta czarna herbatka w tle :3

    http://worshipingmornings.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. wszystkiego najlepszego z okazji imienin

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystkiego takiego cudownego jak Twój sernik z okazji imienin! :D Sernik na zimno jest absolutnie naj naj.

    OdpowiedzUsuń
  5. Wszystkiego najlepszego! :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Wszystkiego przenajlepszego ! :)
    Zasładzaj nas tak jak najdłużej :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda pysznie!!

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  8. Wszystkiego najlepszego, ale serników nie lubię :/

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj