Donuty z ciecierzycy.

10 sierpnia


Pączkowe szaleństwo trwa w najlepsze ;-)

Migdałowo-morelowe donuty z ciecierzycy podane z malinami, musem z poziomek i jogurtem naturalnym

DONUTY Z CIECIERZYCY

/przepis autorski/

/1 porcja/

150 g ugotowanej ciecierzycy
35 g mąki z pszenicy durum
10 g sproszkowanego korzenia maca (można zastąpić mąką)
szczypta soli
pół banana
jajko
1/3 łyżeczki sody
ewentualnie mleko do rozrzedzenia masy

łyżka konfitury morelowej
kilka pokruszonych migdałów


Wszystkie składniki (oprócz migdałów) zmiksować w blenderze 
na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. 
W razie potrzeby dodać mleka.
Następnie wmieszać pokruszone migdały.
Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonych foremek.
Piec około 7 minut w specjalnym wypiekaczu do donutów.
Uwaga: donuty są gotowe, gdy się przyrumienią.
Wyjąć i podawać od razu z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!



You Might Also Like

9 komentarze

  1. Wczoraj donuty jaglane, dzisiaj z ciecierzycy.. Zakochuję się w twoim blogu ;3

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie bym się wprosila na to paczkowe szalenstwo ☺

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne śniadanko. Wygląda przepysznie!
    http://nackany-zeszycik.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Zazdroszczę mniam!

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Z ciecierzycy? Wow, to dopiero pomysł. Ja kocham ciecierzycę lecz do tej pory jadłam ją raczej w jakiś potrawkach, kotletach. Twój pomysł jest genialny. :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Szczerze to pomysł jest naprawdę interesujący;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Donuty z ciecierzycy? Pierwsze słyszę :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj