Z powrotem w domu.

20 lipca


Wakacyjny wyjazd dobiegł końca.
Tak to już jest, że podróże zwykle mijają zbyt szybko. :(
Uwielbiam Niemcy i z wielką chęcią bym tam zamieszkała. 
Mam wrażenie, że to taki "dobrze zorganizowany" kraj.

Niedługo może nawet wstawię kilka zdjęć z podróży. 
Tymczasem moje słodkie zdobycze możecie obejrzeć na Instagramie. :)

***
Przechodząc do śniadania - zaserwowałam sobie dzisiaj donuty.
Zrobione z mąki z kassawy i z gryki, dzięki którym zyskały wyrazisty smak.
Jako dodatek oczywiście góra owoców z działki i z... lasu! :)

 Gryczane donuty kokosowe podane z waniliowym serkiem, kremem czekoladowym, 
jagodami, czerwoną porzeczką i agrestem malinowym


DONUTY GRYCZANE
/przepis własny/

Składniki:

40 g mąki z kassawy (lub pszennej)
25 g mąki gryczanej
1 jajko
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
65ml mleka ryżowo-kokosowego (1/4 szklanki)

+ dodatki -> krem czekoladowo-orzechowy ze stewią, owoce i serek

Przygotowanie:

Żółtko utrzeć z ksylitolem, w drugim naczyniu białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. 
Resztę składników połączyć, następnie dodać utarte żółtko, a na końcu ubitą pianę. 
Powstałą masę przelać do natłuszczonych foremek i piec około 3 minut. 
Uwaga: bardzo szybko się pieką!
Następnie wyjąć, udekorować i zajadać póki ciepłe. 

Smacznego!

***
Wszystkie składniki wymienione pogrubioną czcionką 
zaopatrzyłam się w sklepie internetowym

Logo

You Might Also Like

10 komentarze

  1. Jakie słodziutkie,takie malutkie haha
    Urocze,zakochałam się :D

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Dostaje slinotoku jak widze te slodycze na insta *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham smaki kokosowe, pięknie się to prezentuje. :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fantastyczne śniadanie, do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj