Wegańska ryżanka.

09 lipca



Płatki ryżowe i jaglane na mleku migdałowym (Alpro) i sojowym jogurcie truskawkowym z jagodami goji w czekoladzie (Pole na Stole) podane z domowym musem truskawowo-malinowym, jagodami, malinami i miętą

WEGAŃSKA RYŻANKA OVERNIGHT
/przepis własny/

30 g płatków ryżowych
30 g płatków jaglanych
mleko migdałowe
2 łyżki syropu klonowego
kubeczek jogurtu sojowego
2 łyżki mielonego siemienia lnianego
dowolne owoce
jagody goji w czekoladzie
mus owocowy

Płatki zalać gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad ich poziom i wymieszać.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Jogurt zmiksować z syropem klonowym.
Dodać siemię lniane i ponownie zmiksować.
Płatki ostudzić i połączyć z masą jogurtową. 
Dodać owoce, jagody goji i wymieszać.
Przełożyć do szklanki, na wierzch wylać mus i udekorować owocami.
Włożyć na noc do lodówki.
Rano wyjąć, udekorować miętą i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

7 komentarze

  1. Owsianki jadam często ale ryżanki jeszcze nigdy! :-) Piękny słoiczek, brawo. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. wszystko, co najlepsze w jednym słoiczku!

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie poranki - ostatnio odkryłam właśnie ryżowe płatki i jestem nimi zachwycona :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj