Serniczki z ricotty.

10 lipca


 Kasztanowo-orzechowe serniczki z ricotty podane z truskawkami, melonem i wegańskim kremem czekoladowym słodzonym syropem ryżowym (Plamil Foods)

KASZTANOWE SERNICZKI Z RICOTTY
/przepis własny/

300 g ricotty (można dać opakowanie 250 g i uzupełnić 50 g twarogu mielonego)
20 g ekologicznej mąki kasztanowej Symbio
10 g ekologicznej skrobii ziemniaczanej Symbio
3 ekologiczne orzechy makadamia Symbio
duże jajko
szczypta soli
kilka kropel ekstraktu waniliowego
łyżeczka masła klarowanego
3 łyżki ekologicznego syropu z agawy


Ricottę zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą.
Dodać mąkę, skrobię, masło, ekstrakt i syrop z agawy. Ponownie zmiksować.
Na koniec dodać pokruszone orzechy i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu :)

Smacznego!

You Might Also Like

7 komentarze

  1. Śniadanie powinno być zdrowe, smaczne i... ładne :))) Zdecydowanie twoje takie jest :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten kształt! Bardzo delikatnie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają pięknie, a ja tak kocham serniczki... <3

    OdpowiedzUsuń
  4. kasztanowo- orzechowe to brzmi pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. kasztanowo? mniam! podzieliłabyś

    OdpowiedzUsuń
  6. O kurcze! :) Świetnie to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pysznie i zdrowo tak jak lubię najbardziej ;)

    Zapraszam na Naszego Bloga

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj