Makaron z serem.

23 lipca


Bezglutenowy makaron spaghetti (Schär) zapiekany w kokosowym* twarożku z ekologicznymi daktylami (Bioterra), ekologicznym imbirem Symbio i truskawkami podany z sosem czekoladowym i dulce de leche (DeliXia)
* zmielony twarożek wymieszałam z mlekiem kokosowym w proszku (La Mandorle)

Oprócz mleka kokosowego miałam okazję spróbować jeszcze: 
migdałowo-kasztanowego, migdałowego i migdałowego z dodatkiem Ω.
Przyznam, że najbardziej posmakowało mi to pierwsze, ze względu na to, 
że uwielbiam kasztany jadalne. Takie napoje roślinne to świetny zamiennik mleka 
krowiego w proszku - świetnie zagęszczają i nadają intensywnego smaku. 
Muszę ich jeszcze spróbować w wersji "podstawowej" - po wymieszaniu z wodą! :)

You Might Also Like

8 komentarze

  1. Jak pysznie :D

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wczorajny krem a'la czarny las mnie zachwycił, a dzisiejszy makaron w niczym mu nie ustępuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Makaron? Kocham. Ser? Jeszcze bardziej. To najlepsze połączenie na świecie!

    OdpowiedzUsuń
  4. ale ślicznie wyglada

    OdpowiedzUsuń
  5. Kapitalnie wyglada i pewnie tak smakuje :)


    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj