Lodówkowa jaglanka.

29 lipca






LODÓWKOWA WEGAŃSKA JAGLANKA
/przepis własny/

60 g kaszy jaglanej (4 łyżki)
garść truskawek
garść jagód
3 łyżki syropu z agawy ciemnego
kubeczek jogurtu sojowego
2 łyżki mielonego siemienia lnianego

Kaszę ugotować na herbacie, a następnie ostudzić.
Jogurt zmiksować z syropem z agawy, częścią truskawek i musem owocowym.
Dodać siemię lniane i ponownie zmiksować.
Kaszę ostudzić i połączyć z masą jogurtową. 
Dodać pokrojoną pozostałą część truskawek.
Przełożyć do słoiczka, na wierzchu udekorować jagodami i płatkami kokosa.
Włożyć na noc do lodówki.
Rano wyjąć i... zajadać :)

Smacznego!

You Might Also Like

8 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj