Jaglana szarlotka.

06 lipca

 Pieczona sernikowa jaglanka przełożona domowym musem z pieczonych jabłek podana z domowym musem z truskawek, truskawkami, jagodami i miętą

Masę sernikową i mus z truskawek posłodziłam stewią Natusweet w kryształkach,
 która wygląda i smakuje dokładnie tak samo jak cukier! 
To po prostu bardzo zdrowy zamiennik cukru, obecnie chyba najlepszy na rynku.
Dostępny jest w sklepie internetowym


JAGLANA SZARLOTKA
/przepis własny/

50 g kaszy jaglanej
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego
łyżeczka pasty waniliowej
domowy mus z pieczonych jabłek (dowolna ilość)
jajko
150 g twarogu mielonego

Kaszę przepłukać, ugotować według przepisu na opakowaniu.
Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez calą noc) rozdrobnić za pomocą widelca z twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą waniliową.
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Część masy przelać do kokilki, nałożyć mus i przykryć pozostałą masą sernikową.
Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto")
Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

9 komentarze

  1. Kocham szarlotkę, a taką jaglaną to już w ogóle... niebo dla mojego podniebienia. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł :)

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyobrażam sobie ten zapach unoszący się u Ciebie w kuchni :D mmm

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow, ale mi narobiłaś ochotę na szarlotkę. :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj