Jaglana gwiazdka.

07 lipca



Herbaciana babeczka z kaszy jaglanej podana z domowym jogurtem poziomkowym, truskawkami, melonem, poziomkami i polewą z czekolady mlecznej z solonym karmelem bez cukru

HERBACIANA BABECZKA JAGLANA
/przepis własny/

pół szklanki kaszy jaglanej
szklanka herbaty Basilur Gold

Kaszę jaglaną opłukać pod bieżącą wodą.
Przełożyć do rondelka, zalać naparem, zamieszać i postawić na średnim gazie.
Gdy kasza zacznie się gotować, zmniejszyć gaz do minimum i przykryć.
Uwaga: nie mieszać.
Po 15 minutach zdjąć z palnika i  przełożyć do dużej foremki silikonowej.
Gdy ostygnie, włożyć na całą noc do lodówki.
Rano wyłożyć na talerz, udekorować i podawać.

Smacznego!



You Might Also Like

8 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj