I znów herbaciana jaglana...

08 lipca


Herbaciane donuty jaglane podane z domowym jogurtem czereśniowo-jagodowym, jagodami, morelami i domowym musem jagodowo-truskawkowym

HERBACIANE DONUTY JAGLANEJ
/1 porcja/

ok. 100 g ugotowanej na herbacie kaszy jaglanej
kopiasta łyżka mąki jaglanej
jajko
dowolny aromat do ciasta
szczypta soli
łyżka syropu daktylowego
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Kaszę zmiksować z pozostałymi składnikami.
Piec w natłuszczonym i dobrze rozgrzanym opiekaczu około 5 minut.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!



You Might Also Like

9 komentarze

  1. Oh jea, brzmi super!
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś pysznego, wow! :-) Nie jadłam jeszcze takiej... :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. o jaki opiekacz chodzi

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Urządzenie do wypieku donutów :)

      Usuń
  4. Jaka szkoda, że nie mam takiego opiekacza :( Bo wygląda naprawdę super smacznie
    http://nackany-zeszycik.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj