Bezjajeczne gofry ziemniaczane!

15 czerwca


Dezal po raz kolejny nie zawiódł! :) Do tej gofrownicy wkładałam ziemniaki, chleb, bułki, kaszę, twaróg, makaron... chyba wszystko (oczywiście jako jeden ze składników :)), a i tak wychodzą piękne, chrupiące gofry :)

Miodowe* gofry ziemniaczane z zamiennikiem jajka na mleku migdałowym (Ecoland) podane z kokosowym mascarpone i sosem czekoladowo-truskawkowym**
* z musztardą miodową (może niecodzienny dodatek do gofrów... ale za to jaki smak!)
** truskawki + pasek rozpuszczonej gorzkiej czekolady 
+ Sukrin Melis w pudrze (ulubiony słodzik!) 

You Might Also Like

10 komentarze

  1. Zazdroszczę takiej dobrej gofrownicy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Z musztardą miodową to już nie wegańskie ;)... Ale wyglądają bardzo apetycznie :).

    OdpowiedzUsuń
  3. a mnie dziś mój Dezal zawiódł troszkę, ale mam nadzieję, że to jednorazowy konflikt :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudowne gofry i do tego z takich niesamowitych składników + ciekawe dodatki, które dodatkowo pięknie się prezentują. :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawy pomysł z tą musztardą :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Podałaś je obłędnie, i ta musztarda brzmi zachęcająco.
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Ten sos truskawkowo-czekoladowy woła 'zjedz mnie!' ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. gdzie można znaleźć przepis?

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj