Wegański kuskus z owocami lata.

24 czerwca


Ostatnio stwierdziłam, że  poziomki zbierane własnoręcznie, 
smakują dużo lepiej niż kupne! :)

 Ekologiczny kuskus z pszenicy kamut Symbio na napoju ryżowym Rice Dream i  truskawkowym jogurcie sojowym, słodzony żelem klonowym bio (Biosyrop.pl) podany z poziomkami, jagodami kamczackimi i miętą


POZIOMKOWY KUSKUS KLONOWY
/przepis własny/

60 g kaszy kuskus (4 łyżki)
dowolny napój roślinny
garść truskawek
garść poziomek
3 łyżki żelu klonowego
kubeczek jogurtu sojowego
2 łyżki mielonego siemienia lnianego

Kaszę kuskus zalać gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad jej poziom.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Jogurt zmiksować z żelem klonowym, częścią truskawek i poziomek.
Dodać siemię lniane i ponownie zmiksować.
Kaszę ostudzić i połączyć z masą jogurtową. 
Dodać pokrojoną pozostałą część truskawek.
Przełożyć do szklanki, na wierzchu udekorować poziomkami i/lub innymi owocami.
Włożyć na noc do lodówki.
Rano wyjąć, udekorować miętą i podawać.

Smacznego!



You Might Also Like

11 komentarze

  1. U Ciebie jak zawsze pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie będę pazerna, nie będę łakoma, zostawię wszystko tak jak jest (choć całość prezentuje się wspaniale) i porwę tylko POZIOMKI! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki deser to super sprawa; mmmmm;))

    OdpowiedzUsuń
  4. zazdroszczę poziomek, mam nadzieję, ze w tym roku uda mi się je zdobyć :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham kuchnię wegańską, kocham kuskus, a o poziomkach nawet nie wspominam... :D

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj