Krem ryżowy z melonem.

17 czerwca


Lodówkowe śniadania wraz z coraz większą temperaturą na dworze będą pojawiać się tutaj częściej.
Dziś znowu zrobiłam krem - tym razem z komosy i płatków ryżowych. Przyznam, że płatki dodawałam po raz pierwszy i teraz żałuję, że tak długo zwlekałam - całość smakowała jak mleczny pudding ryżowy! Krem wyszedł również bardzo słodki - za sprawą mocno dojrzałego melona i syropu klonowego. Dla równowagi polałam go więc polewą z masłem orzechowym Reese's, która - muszę przyznać - doskonale trafia w mój gust. Smakuje jak płynne masło orzechowe! Tak więc jeśli macie ochotę na orzechowy sos - a nie macie w domu masła orzechowego (czyli głównego składnika) albo też po prostu nie macie rano czasu - taka polewa to świetne rozwiązanie!

 Krem z komosy ryżowej i płatków ryżowych na jogurcie owczym z melonem, 



Polewę Reese's możecie kupić w sklepie internetowym

COŚ DOBREGO

You Might Also Like

6 komentarze

  1. Pięknie to wygląda! Zastanawiam się jak przyrządzić tą komosę, bo zawsze chciałam spróbować tylko właśnie nie wiem jak. :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale fantastyczny syrop!
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. i kolejny słoiczkowy krem, a co najlepsze można go wziąć na wynos :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj