Herbata i kawa... w jednym śniadaniu?

12 czerwca

 Herbaciane naleśniki nadziane kremem Grashoff Chocolat Latte Macchiato (z białej czekolady z krokantem z kakao i mielonymi ziarnami kawy)/miodem wielokwiatowym (Gunz) i ricottą zapieczone z cynamonem i winogronami podane z twarożkiem wymieszanym z olejem arganowym (Pro4Life)


NALEŚNIKI HERBACIANE
/przepis autorski/
/1 porcja/

50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
20 g mąki migdałowej
jajko
łyżeczka syropu klonowego
szczypta soli
łyżeczka masła klarowanego
około 200 ml mocnej herbaty Basilur "Autumn Tea"

Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 15 minut. 
Po tym czasie stopniowo dodawać herbaty, aż do uzyskania lejącej się konsystencji ciasta.
Smażyć na natłuszczonej patelni na średnim ogniu.
Następnie wypełnić dowolnym nadzieniem i zapiekać z owocami 
około 15 minut w temp. 180 stopni.
Podawać z chłodnym dodatkiem :)

Smacznego!

You Might Also Like

7 komentarze

  1. Winogron dawno w blogosferze nie widziałam. ;) a co do naleśników- świetny pomysł z tą herbatą. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przecież winogrono ciągle u mnie :D

      Pysznie wygląda, narobiłaś mi smaka na naleśniki ;)

      Usuń
  2. Naleśniki wyglądają na bardzo lekkie, cudo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten twarożek wygląda tak delikatnie i puszyście, mniam. :-) Herbata i kawa zawsze na tak!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj