Batatowe pancakes!

14 czerwca


Bataty pokochałam całym sercem z tego powodu, że smakują jak moje ulubione kasztany.
Można powiedzieć, że to taki ich tańszy zamiennik. 
A dzisiejsze placki w połączeniu z truskawkami i miętą prosto z działki, 
płynnym masłem orzechowym smakowały po prostu bajecznie pyszne!
Do ciasta dodałam zaś budyniu amerykańskiej marki Jell-o 
o smaku cukierków butterschotch - holenderskiego przysmaku.
Dzięki temu placuszki nabrały karmelowo-maślanego posmaku i puszystości.
Bazę ciasta stanowiła zaś owsianka z syropem klonowym, którą tak jak budyń i polewę możecie dostać na aukcjach Allegro użytkownika 
Polecam na nie zajrzeć, ja dość często zaopatruję się na nich w amerykańskie smakołyki,
co zapewne stali czytelnicy już zdążyli zauważyć :)


Batatowo-budyniowe placuszki z owsianki i Mix Pâtisserie - Mix C (Schär) podane z polewą Reese's, truskawkami i miętą


You Might Also Like

10 komentarze

  1. Same pancakesy są już fenomenalne, a jeszcze z takimi dodatkami... ta polewa musi być wspaniała. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Polewa Reese's? OMG
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Twój opis sprawia, że ślinka mi cieknie. ;P

    OdpowiedzUsuń
  4. te Twoje placuszki zawsze są takie grubaski- mniam!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj