Truskawkowe flaugnarde z płatków owsianych!

31 maja

Polskie, słodziutkie i soczyste truskawki! Te hiszpańskie nie mogą się z nimi równać :)

Dzisiaj zdecydowałam się na flaugnarde. Miałam ochotę jednocześnie na coś owsianego i pieczonego, a więc powstało flaugnarde z płatków owsianych. Tym razem wyszło dużo lepsze niż poprzednie, bo miało konsystencję bardziej zbliżoną do tej, jaką powinno to danie mieć. A więc - ciasto powinno być lekko zbite i wilgotne w środku. Takie właśnie było. A pyszny mus przynajmniej trochę obniżył temperaturę ciasta. Zdecydowanie do powtórzenia, następnym razem może z innymi płatkami? :)

Truskawkowe flaugnarde z płatków owsianych (Intenson) na naturalnym napoju sojowym (Alpro) słodzone ciemnym raw syropem z agawy (Maya Gold) podane z musem jabłkowo-marchewkowym




You Might Also Like

8 komentarze

  1. Wygląda bardzo smacznie i do tego jest z truskawkami! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. coś pysznego i jakie wyrośnięte!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda fantastycznie, jestem pod wrażeniem. :-) Co najważniejsze: truskawki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo apetyczny!
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. takim śniadaniom po prostu trudno się oprzeć! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. lato coraz bliżej i truskawki wszędzie pachną i kuszą aż nie chce sie pracować, zaglądam a tu też pokusa no nie !!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj