Poczwórnie migdałowe gofry z gryki.

11 maja


Tak intensywnie migdałowych gofrów jeszcze nie jadłam! 
Gdyby tak dodać jeszcze migdałów w całości to już w ogóle! 
Chyba następnym razem tak zrobię, jeśli nie zapomnę :)

 Poczwórnie migdałowe gofry z kaszy gryczanej podane z polskimi truskawkami, winogronami, jogurtem z inuliną i cukrem pudrem trzcinowym; organiczna herbata zielona chai
* do ciasta dodałam

***
MIGDAŁOWE GOFRY GRYCZANE
/przepis własny/

pół woreczka ugotowanej na mleku migdałowym kaszy gryczanej
3 łyżki mąki migdałowej
jajko
aromat migdałowy
łyżka syropu daktylowego
łyżka organicznego musu z migdałów słodzonego cukrem trzcinowym (Jean Herve)
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka oleju kokosowego
mleko migdałowe do odpowiedniej konsystencji

Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera.
Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodajemy mleka.
Następnie za pomocą łyżki kładziemy na rozgrzaną i dobrze natłuszczoną gofrownicę porcje ciasta.
Pieczemy około 5 minut z każdej strony.
Po upieczeniu wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

8 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj