Poczwórnie migdałowe gofry z gryki.

11 maja


Tak intensywnie migdałowych gofrów jeszcze nie jadłam! 
Gdyby tak dodać jeszcze migdałów w całości to już w ogóle! 
Chyba następnym razem tak zrobię, jeśli nie zapomnę :)

 Poczwórnie migdałowe gofry z kaszy gryczanej podane z polskimi truskawkami, winogronami, jogurtem z inuliną i cukrem pudrem trzcinowym; organiczna herbata zielona chai
* do ciasta dodałam

***
MIGDAŁOWE GOFRY GRYCZANE
/przepis własny/

pół woreczka ugotowanej na mleku migdałowym kaszy gryczanej
3 łyżki mąki migdałowej
jajko
aromat migdałowy
łyżka syropu daktylowego
łyżka organicznego musu z migdałów słodzonego cukrem trzcinowym (Jean Herve)
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka oleju kokosowego
mleko migdałowe do odpowiedniej konsystencji

Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera.
Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodajemy mleka.
Następnie za pomocą łyżki kładziemy na rozgrzaną i dobrze natłuszczoną gofrownicę porcje ciasta.
Pieczemy około 5 minut z każdej strony.
Po upieczeniu wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

8 komentarze

  1. Oooo ! Dziękuję za przepis, na bank skorzystam! Jak to cudnie wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No nie, jak to przepysznie wygląda :(

    OdpowiedzUsuń
  3. Ach, wręcz czuję ten aromat migdałów! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dlaczego one takie idealne Ci wychodzą no :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Jadłam gryczane dwa dni temu i rozkochałam się w nich! Ciągle chodzi za mną ten smak :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj