Miodowe serniczki z patelni!

04 maja



Miodowe serniczki z mąki słonecznikowej smażone na bio oliwie z oliwek extra virgin podane ze śliwką, cukrem pudrem trzcinowym, mango, domową czekośliwką i organicznym musem migdałowym




 Wszystkie produkty możecie dostać w sklepie internetowym 

W środku niespodzianka w postaci mango!

***
MIODOWE SERNICZKI Z MANGO
/przepis własny/

250 g półtłustego twarogu mielonego w kostce
70 g mąki słonecznikowej
3 krople aromatu waniliowego
3 łyżeczki miodu akacjowego
jajko klasy XL
kawałki mango do nadziania
oliwa z oliwek do smażenia

1. Twaróg rozgnieść z jajkiem, mąką i miodem.
2. Dodać aromat waniliowy.
3. Zwilżonymi dłońmi formować kuleczki, a do środka wkładać po kawałku mango.
4. Kłaść na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię, lekko spłaszczając.
4. Smażyć na małym ogniu do momentu zarumienienia, z obu stron.
5. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

11 komentarze

  1. Ale piękne grubaski Ci wyszły! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Miodowe serniczki, ale to musi być smaczne!

    OdpowiedzUsuń
  3. kolejne wypasione śniadanie! czy można się u Ciebie rano stołować?:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Niezależnie od tego z czego i jak robisz, to te Twoje placki, omlety i serniczki zawsze takie puchate!

    OdpowiedzUsuń
  5. muszę koniecznie wypróbować ten przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Moje nie wyglądały co prawda tak pięknie, ale były pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj