Magiczny makaron... i sernik.

20 maja

 Bananowy sernik z makaronem fettucine z mąki konjac (Ekodelis
podany ze słodkim bio kremem z migdałów


***
SERNIK Z MAKARONEM
[przepis autorski]
/1 porcja/

opakowanie makaronu fettucine z mąki konjac
szczypta soli
200 g śmietankowego twarogu sernikowego
łyżeczka ekstraktu z wanilii
jajko
łyżeczka superskrobi Fiberfin (można zastąpić budyniem)
(więcej o tym produkcie przeczytacie TUTAJ - można użyć tłumacza) 
2 łyżki syropu klonowego
duży banan
20 g budyniu waniliowego
olej kokosowy do natłuszczenia naczynka 

Makaron odsączyć z zalewy i dokładnie opłukać pod bieżącą wodą.
Twaróg zmiksować z jajkiem, puree z banana, Fiberfinem, ekstraktem, syropem i budyniem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.
Masę twarogową wymieszać z makaronem, a następnie przelać do natłuszczonego naczynia.
Zapiekać około 30 minut.

Smacznego!

You Might Also Like

15 komentarze

  1. wyśmienicie wygląda a ten krem.. mmm.. coś czuję, ze mogłabym go ze słoiczka jeść :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie jest zbyt słodki, ja go właśnie tak jem :)

      Usuń
  2. Pięknie się prezentuje. :) I ciekawa ta skrobia i krem. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jestem ciekawa jak to smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Szczęka mi opadła do samej podłogi... przepis fantastyczny! Kupujesz takie produkty bio zazwyczaj przez Internet? :-) Co mogłabyś polecić?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak albo kupuję albo dostaję od rodziny/znajomych.

      Usuń
    2. Dziękuję za odpowiedź, muszę w takim razie przeszukać Internet. :D

      Usuń
  5. Hej, gdzie mozna kupic ten krem?:) cudnie wyglada

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja mam go od znajomych z Hiszpanii :)

      Usuń
  6. jestem bardzo ciekawa tego makaronu, ale świetnie śniadanie wyczarowałaś z tych wszystkich produktów :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ten krem wygląda pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj