Słoiczek pełen organicznych dobroci.

19 kwietnia

Pudding z ekologicznych płatków quinoa Symbio gotowanych na mleku owsianym bio słodzony syropem z agawy* podany z żurawiną**, bio pomarańczą i truskawką; organiczna herbata roiboos

** żurawinę z kolei możecie dostać TUTAJ; uprzednio namoczyłam ją w herbacie.



PUDDING Z KOMOSY RYŻOWEJ
/1 porcja/

300 ml mleka owsianego (Isola Bio)
szczypta soli
łyżka mąki sezamowej
owoce do dekoracji

Ekologiczne płatki quinoa wsypać do gotującego się posolonego mleka. 
Dodać syrop z agawy i mąkę sezamową. 
Od czasu do czasu zamieszać i gotować około 5 minut.
Po tym czasie przelać do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować owocami i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

7 komentarze

  1. wow, śniadanie 100% bio, maksimum zdrowia :) aż mi się zamarzył taki słoiczek Twojego pysznego śniadania! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. cudnie wygląda. ;) ale chyba jakiś chochlik się wkradł do przepisu, bo w składnikach są płatki owsiane, a nie quinoa. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki, to przez to mleko owsiane :)

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj