Serniczki w czekoladzie.

24 kwietnia


Dawno ich u mnie nie było.... a przecież to jedno ze smaczniejszych śniadań!

 Serniczki z patelni w czekoladzie Lindt Creation Tiramisu podane z winogronami i kokosowym serkiem wiejskim; czarna herbata klonowa*


* ubiegając lawinę wiadomości e-mail - herbatę klonową możecie dostać TUTAJ :)

SERNICZKI W CZEKOLADZIE

250 g półtłustego twarogu mielonego
4 łyżki otrąb orkiszowych
2 kopiasta łyżka mąki gryczanej
3 krople aromatu waniliowego
3 łyżeczki cukru trzcinowego
jajko klasy XL
dwa paski czekolady

1. Twaróg rozgnieść z jajkiem, otrębami, mąką i cukrem trzcinowym.
2. Dodać aromat waniliowy.
3. Zwilżonymi dłońmi formować kuleczki i kłaść na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię, lekko rozpłaszczając.
4. Smażyć na małym ogniu do momentu zarumienienia, z obu stron.
5. Przełożyć na talerz, na wierzchu ułożyć kostki czekolady i poczekać aż się roztopią.
6, Po chwili rozsmarować czekoladę na serniczkach.
7. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!


You Might Also Like

8 komentarze

  1. Smakowicie wyglądają! Do tego ta czekoladowa polewa :) Zajadałabym!

    OdpowiedzUsuń
  2. serniczkii i jeszcze czekolada <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeśli czekoladowe, to biorę w ciemno ;)!
    Mam nadzieję, że ci jeszcze jakieś zostały :D

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj tez dawno u mnie ich nie było... :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ekstra pomysł,takie serniczki muszą być znakomite;)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj