Serniczek na zimno.

28 kwietnia

 Ricottowy jaglany serniczek na zimno z psyllium i wanilią podany z mango, truskawkami (krajowymi!) i żelkami "Spooky Sour"



Coraz częściej mam ochotę na lodówkowe śniadania :)

*** 
SERNICZEK NA ZIMNO Z RICOTTY
/przepis własny/

200 g ricotty
łyżka psyllium
łyżka miodu
1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii
30 g płatków jaglanych
100 ml gorącego mleka (u mnie jaglane)
żelki i owoce do dekoracji

Płatki zalać gorącym mlekiem i odstawić do napęcznienia.
Po ok. 10 minutach zmiksować z pozostałymi składnikami.
Nałożyć do pucharka i wstawić na noc do lodówki.
Rano podawać z owocami, żelkami i miodem.

Smacznego!

You Might Also Like

12 komentarze

  1. Bo już coraz cieplej na takie lodówkowe śniadania ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sernik na zimno to stały punkt mojego menu!
    Krajowe truskawki? JUŻ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak już są. Co prawda kupne, ale moje działkowe już mają dużo kwiatów :)

      Usuń
  3. Z przyjemnością wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie napisz, czy smakował :)

      Usuń
  4. Uwielbiam serniczki z ricotty. Są takie delikatne zawsze. :)
    Muszę na rynek zajrzeć, czy aby czasem nie ma tam truskawek...

    OdpowiedzUsuń
  5. Odpowiedzi
    1. Tak, psyllium spełniło rolę żelatyny - świetnie smakował!

      Usuń
  6. Wygląda bardzo smakowicie!

    http://justest-blog.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj