Pierogi z ricottą!

27 kwietnia


Jeśli jeszcze nie próbowaliście pierogów z nadzieniem z ricotty, to szczerze polecam - nadzienie jest delikatniejsze, a całe danie smakuje dużo lepiej od wersji z twarogiem :)

 Pierogi z miodową* ricottą podane z borówkami, cukrem pudrem trzcinowym, melonem i serkiem naturalnym z inuliną

 * z kremowym miodem wielokwiatowym, który możecie dostać w sklepie internetowym 

PIEROGI Z RICOTTĄ I MIODEM
/przepis własny/

45 g mąki ryżowej
35 g mąki z tapioki
szczypta soli
żółtko
60-70 ml ciepłego napoju ryżowego Alpro
łyżeczka oleju kokosowego
150 g ricotty + 2 płaskie łyżki miodu wielokwiatowego

Obie mąki przesiać. Dodać sól, olej i żółtko, powoli dodawać napoju, mieszając łyżką. 
Następnie przełożyć na podsypany mąką blat i wyrabiać ciasto.
 Odłożyć na około 15 minut i  przygotować nadzienie.
Ricottę zmiksować z miodem.
Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka za pomocą szklanki. Do środka wkładać porcje nadzienia i lepić.
Ostrożnie wrzucać do gotującej się i posolonej wody. 
Wyjmować po około 5 minutach od wypłynięcia na powierzchnię, odcedzić i podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

5 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj