Nocny krem z kaszy kuskus (overnight) i pyszne ciasto wiśniowe!

29 kwietnia


Coraz częściej mam ochotę na orzechowe kremy z różnych zbóż - wystarczy zrobić je wieczorem, wstawić na noc do lodówki i rano zajadać gotowe, obłędnie pyszne śniadanie!

 Nocny migdałowy krem z razowej bio kaszy kuskus podany z mango, miętowymi płatkami czekolady i konfiturą ze skórek pomarańczy 
Overnight almond cream made with wholemeal bio couscous served with mango, mint chocolate flakes and orange peels confiture



Winne ciasto z wisienką od Secesja Cafe - wilgotne, mocno wiśniowe i intensywnie czekoladowe ciasto w weku - po prostu obłędnie pyszne. Koniecznie musicie go spróbować!

MIGDAŁOWY KREM Z KASZY KUSKUS
/przepis własny/
/1 porcja/

70 g ekologicznej razowej kaszy kuskus
mleko migdałowe
szczypta soli
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
łyżka mąki migdałowej
garstka migdałów

Kaszę wymieszać z migdałami i zalać gorącym mlekiem migdałowym 
niecały centymetr ponad jej poziom.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z syropem, mąką migdałową i solą oraz zmiksować na gładki krem.
Przełożyć do pucharka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować dowolnymi dodatkami i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

7 komentarze

  1. U Ciebie zawsze wszystko tak bosko wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię takie kremy, a nocą nabierają jeszcze lepszej konsystencji - dziś podobny jaglany zajadałam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda tak zachęcająco, że chyba skoczę do sklepu po składniki i przyrządzę sobie to cudo! Obserwuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O wow jakie to musi być dobre!

    OdpowiedzUsuń
  5. kuskus na słodko to coś dla mnie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Mmm, wygląda niezwykle kusząco :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj