Nocna jaglanka!

01 kwietnia


W nowym słoiczku. Bardzo długo szukałam idealnego, aż w końcu znalazłam!

 Nocna jaglanka* przełożona organicznym musem jabłkowym podana z ananasem i pestkami granatu

* z ekologicznej kaszy jaglanej z morelami (do kupienia w sklepie ECOBLIK)

***
JAGLANKA OVERNIGHT
/przepis własny/
/1 porcja/

60 g kaszy jaglanej z morelami
kubeczek jogurtu naturalnego
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonych goździków
2 łyżki syropu klonowego
łyżka mąki migdałowej
mus owocowy

Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Połączyć z pozostałymi składnikami (najlepiej za pomocą widelca).
Zmiksować na gładki krem,
Naprzemiennie układać warstwy kremu i musu w słoiczku  i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

10 komentarze

  1. Nie ma nic lepszego niż obudzić się rano z myślą, że w lodówce czeka na Ciebie pyszne śniadanko :D

    OdpowiedzUsuń
  2. te słoiczki są bardzo fajne, robiłam w nich domowe dżemy ;) ale taką jaglaną z przyjemnością też bym z niego zjadła :D
    miłego dnia! :*

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie wygląda i zapewne tak smakuje. Muszę przyznać że nie jadłam JESZCZE jaglanki :o

    OdpowiedzUsuń
  4. Słoiczek cudowny :)
    Ten mus brzmi bardzo zachęcająco!

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięknie wyglądają te warstwy!

    OdpowiedzUsuń
  6. takie przekładańce są najlepsze <3

    OdpowiedzUsuń
  7. A co to za słoiczki? :)
    Pyszne śniadanko!

    OdpowiedzUsuń
  8. taka nocna jest jeszcze lepsza, bo przeszła wszystkimi smakami :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Przepyszny przekładaniec, a jaki słoik śliczny!:)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj