Jęczmienne gwiazdki z nerkowcami!

25 kwietnia



Bananowe gwiazdki z kaszy jęczmiennej i nerkowców (Pakka) smażone na oleju kokosowym (Decare) podane z czekoladowymi chrupkami ryżowymi, ananasem i jogurtem cynamonowym



JĘCZMIENNE GWIAZDKI NERKOWCOWE
/przepis własny/

pół woreczka ugotowanej na mleku migdałowym kaszy jęczmiennej perłowej (170 g)
4 łyżki mąki migdałowej
garstka namoczonych w mleku nerkowców
jajko
łyżeczka syropu daktylowego
pół banana
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka oleju kokosowego

Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera. Olej kokosowy roztapiamy na patelni, a następnie za pomocą łyżki nakładamy do foremek porcje ciasta. Smażymy około 6 minut z każdej strony na małym ogniu. Zdejmujemy z patelni i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

4 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj