Ekologiczny słoiczek na bis.

26 kwietnia

 Krem z ekologicznych płatków kasztanowych na ricottcie z cynamonem cejlońskim bio oraz słodką skórką pomarańczową bio podany ze śliwką i domowym kremem wiśniowym z białą czekoladą


Przyprawy w tych uroczych słoiczkach wypatrzyłam w sklepie internetowym


Mają świetny wybór produktów, mnie w szczególności zainteresowały te rzadziej spotykane.
Już niedługo zobaczycie, jakie jeszcze wybrałam! :)

***
RICOTTOWY KREM Z PŁATKÓW KASZTANOWYCH
/przepis własny/
/1 porcja/

60 g ekologicznych płatków kasztanowych
mleko jaglane (może być inne)
pół opakowania ricotty
szczypta soli
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
łyżka mąki kasztanowej

Płatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z syropem, mąką kasztanową i solą.
Połączyć z ricottą i zmiksować na gładki krem,
Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować dowolnymi dodatkami i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

6 komentarze

  1. płatki kasztanowe! a myślałam, że już nic mnie nie zaskoczy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny krem! Ładne te słoiczki, faktycznie! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ekologiczny i bardzo smaczny! Mniam <3

    OdpowiedzUsuń
  4. wow, wygląda po prostu niesamowicie i pewnie tak samo smakuje!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj