Na dobry początek tygodnia.

02 marca



Serniczki z sezamem i mąką sezamową podane z pomelo i wiśniami amarena w syropie



SERNICZKI SEZAMOWE
/1 porcja/

350 g twarogu sernikowego
40 g mąki sezamowej
duże jajko
dwie łyżki cukru z kwiatu kokosa
łyżka sezamu
szczypta soli
kilka kropel ekstraktu waniliowego
łyżeczka masła do natłuszczenia foremek

Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą.
Dodać mąkę sezamową, ekstrakt i cukier. Ponownie zmiksować.
Na koniec sezam i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu :)

Smacznego!

You Might Also Like

11 komentarze

  1. Zatęskniłam za serniczkami :<
    I jakie piękne słońce u Ciebie, u mnie strasznie pochmurno dziś :<

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy pomysł.Sezam ma wspaniały smak;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Narobiłaś mi ochoty na serniczek, chyba go upiekę w tym tygodniu ♥

    OdpowiedzUsuń
  4. Boję się serniczków z patelni, wszyscy mówią, że sztuką jest je zrobić, a wyglądają taaaak pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. tak rozpoczęty tydzień musi być udany~!

    OdpowiedzUsuń
  6. tak to właśnie te figi, są cudowne!
    a Twoje śniadanie zachwyciło mnie, zdecydowanie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wczoraj widziałam też te figi w Lidlu :)

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj