Marchewkowy pudding.

18 marca



 Marchewkowy pudding z brioszki z gruszką, galaretką z czarnego bzu i karmelizowanymi pestkami słonecznika podany z mascarpone

MARCHEWKOWY PUDDING Z BRIOSZKI
/1 PORCJA/
[przepis autorski]

1 duża brioszka
150 g jogurtu greckiego (u mnie 100 g + ok. 50 g mascarpone)
100 g puree z marchwi
jajko klasy L
sól
mała gruszka
kilka kropli aromatu arakowego
łyżka galaretki z czarnego bzu
tłuszcz do wysmarowania naczynia
łyżka karmelizowanych nasion słonecznika
mascarpone do podania

Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. 
Jogurt i mascarpone zmiksować z jajkiem, puree, solą. aromatem i galaretką. 
W natłuszczonym naczyniu ułożyć (namoczoną uprzednio w masie jogurtowej) 
pokrojoną brioszkę oraz cienko pokrojoną gruszkę.
Zalać przygotowaną masą i udekorować słonecznikiem. 
Piec około 25 minut. 
Po tym czasie wyjąć i podawać z mascarpone.

Smacznego!

You Might Also Like

14 komentarze

  1. Genialny przepis, bardzo nowoczesny ;) z przyjemnością zrobię marchwiowy pudding w domu!

    OdpowiedzUsuń
  2. Efektowne śniadanie :) Zazdroszczę takiej motywacji do porannego gotowania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nic mnie nie przekona, żeby samemu gotować, ale życzę sobie faceta, który będzie m robił właśnie takie pyszności, jakie prezentujesz :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Znów jestem zachwycona, śniadanie godne królowej!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ekstra jest ten pudding,zdrowy i kolorowy;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląd zachwyca- aż głodna się zrobiłam :D

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj