Knedle twarogowe z czereśniami!

28 marca



  Żytnie razowe knedle twarogowe z czereśniami podane z jogurtem kokosowym*, borówkami i czereśniami

* jogurt naturalny + łyżeczka organicznego cukru z kwiatu kokosa (u mnie Maya Gold)




KNEDLE TWAROGOWE Z CZEREŚNIAMI
/przepis własny/
/2 porcje jak na zdjęciu/
/czas przygotowania: 20 min/

Składniki:

400 g zwartego, mielonego twarogu
130 g mąki żytniej razowej bio (szklanka)
około 140-200 ml napoju sojowego bio
(mąka żytnia jest dość chłonna)
2 łyżki cukru z kwiatu kokosa bio
szczypta soli
dwa jajka
czereśnie

Przygotowanie:

Twaróg połączyć z jajkami i cukrem za pomocą widelca, dodać mąkę oraz sól. 
Ciasto będzie bardzo zwarte, dlatego należy stopniowo dodawać napoju sojowego.
Następnie zagnieść ciasto oprószonymi mąką dłońmi.
Zwilżonymi dłońmi formować kulki, do środka wkładać po jednej czereśni.
Wrzucać na wrzącą wodę i gotować ok. 6 minut od wypłynięcia.
Po tym czasie ostrożnie wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
i podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

6 komentarze

  1. ale poszalałaś z dzisiejszym śniadaniem!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zatęskniłam za czereśniami!:<

    OdpowiedzUsuń
  3. Co sądzisz o dodawaniu również pomysłów na kolację ? :) Mam z tym wielki problem zawsze :(

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo daaaawno nie jadłam knedli. U mnie w domu zazwyczaj były ze śliwkami :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj