Herbaciany croissant brioché.

10 marca



Herbaciany croissant brioché zapieczony w serniczku z karmelizowanymi orzechami i pokruszonymi ciasteczkami korzennymi; organiczna czarna herbata 




Herbaciany croissant brioché
/przepis autorski/

1 croissant brioché 
(może być rogal maślany lub croissant z ciasta francuskiego)
150 g waniliowego twarogu sernikowego
jajko
łyżka karmelizowanych orzechów
dwa pokruszone ciasteczka korzenne
100 ml mocnego naparu z herbaty (u mnie organiczna, czekoladowa z chilli)

Zaparzyć mocną herbatę. W naparze zanurzać croissanta, tak aby lekko nią nasiąknął.
Twaróg zmiksować z mąką i jajkiem, a następnie dodać pokruszone ciasteczka.
Kokilkę dobrze natłuścić, umieścić w niej croissanta, a następnie wypełnić masą serową.
Po wierzchu posypać karmelizowanymi orzechami.
Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni (aż się zarumieni).
Po tym czasie wyjąć, posypać cukrem pudrem i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

14 komentarze

  1. Ojej! Świetny pomysł! W życiu bym na to nie wpadła :) Pysznie wygląda i na bank świetnie smakuje! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniały ten croissant.Wygląda obłędnie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. a cóż to za cudo ??? wspaniałę sniadanko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudnie wygląda:) Ja dzisiaj zapiekłam, ale owsiankę:)

    OdpowiedzUsuń
  5. O-MÓJ-BO-ŻE to najlepsze śniadanie jakie dotąd widziałam :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda wspaniale i tak też musiał smakować (:

    OdpowiedzUsuń
  7. Coś cudownego, aż mi ślinka cieknie! A croissanty te uwielbiam <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Pierwszy raz widzę takie cudo <3
    Zapraszam: http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
    :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pierwszy raz widzę coś takiego ! ale to musiało być pyszne ! uwielbiam croissanty ! :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda rewelacyjnie *.* kocham croissanty, więc na pewno kiedyś wypróbuję, mniam!

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj