Coraz bliżej lata :)

06 marca




 Pieczone sernikowa jaglanka* z ekologicznymi orzechami brazylijskimi** i borówkami podana z ekologicznym musem jabłkowo-borówkowym


* z płatków jaglanych
** ekologiczne orzechy brazylijskie możecie kupić w sklepie z ekologiczną żywnością "Ekodelis".

Sklep "Ekodelis" znajduje się w centrum Warszawy, w pasażu handlowym przy skrzyżowaniach Al. Jerozolimskich i Jana Pawła II (pawilon nr 19). Znajdziecie tam duży wybór ekologicznych produktów w przystępnych cenach. Tak więc jeśli mieszkacie w Warszawie (lub się do niej wybieracie) i tak jak ja lubicie ekologiczną, zdrową żywność - koniecznie tam zajrzyjcie! :)



PIECZONA SERNIKOWA JAGLANKA Z BORÓWKAMI
/przepis własny/

100 g twarogu sernikowego
jajko
łyżka cukru trzcinowego
garstka orzechów brazylijskich
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
masło do natłuszczenia kokilki
garstka borówek
4 łyżki płatków jaglanych
łyżeczka masła migdałowego

Twaróg zmiksować z jajkiem, cukrem, solą, proszkiem do pieczenia. Płatki jaglane zalać wrzątkiem do ich poziomu i odstawić do napęcznienia. Następnie połączyć z serową masą.
Dodać borówki i orzechy, wymieszać.
Do natłuszczonej kokilki przelać masę i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!

  

You Might Also Like

9 komentarze

  1. Bardzo smakowita i zdrowa propozycja ! Już mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj zdecydowanie mamy bliżej niż dalej do lata i świeżych owoców:) pyycha:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Prosze podaj przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mogę choć kawałeczek? ;) Jest pysznie ♥

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda przepięknie! Proszę , podziel sie <3

    OdpowiedzUsuń
  6. pieczona jaglanka z tymi dodatkami to coś wspaniałego!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj