Chrupiące zielone gofry i domowa focaccia!

12 marca




Gofry z ekologicznego musli morelowo-jabłkowego, brokuła i spiruliny podane z cukrem pudrem, pestkami granatu, świeżym ananasem i klonowym serkiem wiejskim.


Focaccia z oliwkami i rozmarynem - smakowała identycznie jak włoska!




***
Niedawno odkryłam ciekawy konkurs organizowany przez sklep internetowy rossi.pl oraz serwis czasnawnetrze.pl. Do wygrania jest porcelanowy serwis do kawy Villeroy & Boch.
Wystarczy odpowiedzieć na trzy proste pytania. Konkurs trwa tylko do 16 marca, dlatego jeśli chcielibyście go wygrać, musicie się pospieszyć! :)

LINK DO KONKURSU

***
GOFRY Z MUSLI I BROKUŁA
/przepis autorski/

120 g ugotowanego brokuła
jajko
3 łyżki dowolnej mąki
łyżka musli
łyżeczka spiruliny w proszku
łyżka syropu klonowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
100 ml mleka migdałowego
szczypta soli
kilka kropli aromatu migdałowego
masło klarowane do smażenia

Wszystkie składniki zblenderować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).
Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.
Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni około 5 minut z każdej strony.
Podawać póki gorące.

Smacznego!


You Might Also Like

9 komentarze

  1. gofry - wiadomo że są cudowne, temu nie można zaprzeczyć ale ta focaccia - cudo! pięknie wyrosła:)

    OdpowiedzUsuń
  2. co jak co ale o przepis na te gofry BŁAGAM-skoro chrupiące to takie jak uwielbiam ;] a akurat brokuł mi zalega w lodówce ;]

    OdpowiedzUsuń
  3. O God! Przepyszota! Przejedzona obiadem nie mam na nic siły.. Ale je wepchałabym choćbym umarła :) Jesz pięknie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ładnie Ci wyrosła ta focaccia ;) Gofry też wyglądają cudownie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Gofry z brokułem? Mogę spróbować ? :D
    Zapraszam: http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
    :)

    OdpowiedzUsuń
  6. świetny pomysł, aby dodac do nich spirulinę!

    OdpowiedzUsuń
  7. FOCACCIA RULES :)))

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj