Zapiekanka makaronowa z twarogiem!

04 lutego



 Zapiekanka twarogowa z makaronu orkiszowego bio i mango podana z konfiturą wiśniową z różą

To była najlepsza konfitura, jaką w życiu jadłam. Serio. Wiśnie w całości, a do tego cudowny smak róży (o niebo lepszy niż nadzienie w pączkach). W dodatku wyprodukowana ze 100 g owoców na 100 g produktu, z minimalną zawartością cukru. Już nie mogę się doczekać, aż wypróbuję pozostałych smaków!

A kupić ją możecie tutaj:


ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z TWAROGIEM
[przepis autorski]
/1 porcja/

50 g makaronu orkiszowego razowego bio
szczypta soli
150 g twarogu sernikowego
łyżeczka pasty waniliowej
jajko
łyżka konfitury wiśniowej z różą
100 g mango
20 g budyniu waniliowego
olej kokosowy do natłuszczenia naczynka 

Makaron wraz ze szczyptą soli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut.
 Jeżeli nie wchłonął całej wody - odsączyć.
Twaróg zmiksować z jajkiem, pastą waniliową i budyniem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.
Masę twarogową wymieszać z makaronem, a następnie przelać do natłuszczonego naczynia.
Mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na wierzchu.
Zapiekać około 20 minut do zarumienienia.

Smacznego!

You Might Also Like

8 komentarze

  1. ta konfitura faktycznie bardzo zachęcająca! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak zwykle mega pomysłowo i pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam zapiekanki. Ta wędruje do ulubionych przepisów, a ja polecam swoje zapiekanki makaronowe

    OdpowiedzUsuń
  4. makaron z twarogiem keidyś jadłam co piątek na obiad, zapiekana wersja też jest pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. a mnie urzekła ta konfitura :D *~*
    http://nataszabreakfast.blogspot.gr

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm jak już widze te dojrzałe banany to od razu robię się głodna :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ta konfitura wygląda wybornie. Aż zgłodniałam. Oglądanie tego typu zdjęć powinno być zabronione na noc :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj