Waniliowy sernik z... kuskusem z pszenicy kamut!

02 lutego



 Sernik waniliowy z ekologiczną kaszą kuskus z pszenicy kamut podany z wegańskim kremem czekoladowym i różowym grejfrutem

SERNIK Z KUSKUSEM Z KAMUTU
/przepis autorski/

szczypta soli
łyżeczka pasty waniliowej
łyżka karobu
łyżka cukru pudru trzcinowego
jajko
150 g twarogu sernikowego śmietankowego

Kaszę zalać wrzątkiem 0,5 cm ponad jej powierzchnię.
Po napęcznieniu, rozdrobnić za pomocą widelca z twarogiem, jajkiem, solą, cukrem i pastą waniliową.
Dodać karob i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do temp. 190 stopni.
Masę przelać do natłuszczonego naczynia ceramicznego.
Zapiekać przez ok. 25 minut (u mnie tryb "ciasto")
Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!




smallpl



You Might Also Like

7 komentarze

  1. Sernik z kuskusem, smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Specyficzny sernik ale musi być równie dobry jak wersja standardowa.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. oczywiście wypiek rewelacyjny, bo jakby mogło być inaczej! skąd Ty masz te codziennie śniadaniowe pomysły? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda przepysznie! zjadłabym takie śniadanko!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj