Ricottowe donuty na Tłusty Czwartek!

12 lutego



Można zrobić zdrowe pączki? Można! A dowód znajdziecie poniżej :)

 Ultrazdrowe donuty z ricotty z dodatkiem oleju z orzechów makadamia podane z serkiem burrata i ananasem

DONUTY Z RICOTTY
/ 1 porcja/

125 g ricotty (pół opakowania)
40 g mąki z pszenicy durum (niecałe 1/2 szklanki)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
jajko
łyżka miodu
pół łyżeczki suszonych kwiatów lawendy
łyżeczka oleju z orzechów makadamia
ewentualnie mleko do rozrzedzenia

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować za pomocą miksera.
Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste (nie będzie spadało z łyżki), dodać trochę mleka.
Odstawić na 15 minut.
Po tym czasie piec około 7 minut w opiekaczu do donutów aż do zarumienienia,

Smacznego!

You Might Also Like

10 komentarze

  1. O jacie, zdrowe pączusie są najlepsze! Zwłaszcza donutki <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Donuty w zdrowej wersji - pycha ♥ Wyglądają super ślicznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. te mini donuty zawsze będą mi się kojarzyć z Twoim blogiem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie słodziutkie <3 I to nie tylko z wyglądu :D

    OdpowiedzUsuń
  5. wooow! z ricotty to musiały być nieziemsko delikatne! <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Zazdroszczę Ci tej formy do nich! Urocze :3

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj