Muffin z ciecierzycy!

08 lutego




Arachidowy muffin z ciecierzycy nadziany ananasem i lemon curd podany z mascarpone, ananasem i prażonymi pestkami słonecznika


Lemon curd prosto z Ameryki, a do tego w przystępnej cenie dostaniecie TUTAJ


MUFFIN Z CIECIERZYCY
/przepis autorski/
/1 porcja/

150 g ugotowanej ciecierzycy
35 g mąki arachidowej
10 g lucumy
szczypta soli
pół banana
jajko
1/3 łyżeczki sody
ewentualnie mleko do rozrzedzenia masy
ananas i lemon curd

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. W razie potrzeby dodać mleka.
Część gotowej masy przełożyć do foremki, do środka włożyć łyżkę lemon card i kawałki ananasa.
Przykryć pozostałą częścią ciasta.
Piec około 15 minut w piekarniku (190 stopni).
Podawać od razu z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

10 komentarze

  1. świetny muffin! wypieki z cieciorki jak widać wychodzą idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o rany, rewelacyjny! i trochę słońca, i trochę egzotyki, i trochę ciepła dzisiaj przyniósł:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Rewelacyjny ten muffin ♥ Wygląda tak słonecznie w ten zimowy poranek :D

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Wypieki ze strączków są świetne :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj