Kukurydziane chmurki.

13 lutego



Placuszki z kukurydzy podane z gorącym sosem z żurawiny, syropem klonowym bio i jogurtem naturalnym



 Oryginalny syrop klonowy bio możecie kupić tutaj:

Logo Biosyrop.pl


CHMURKI Z KUKURYDZY
/przepis autorski/

120 g kukurydzy z puszki
jajko
2 płaskie łyżki dowolnej mąki
płaska łyżka lucumy (można zastąpić mąką)
łyżka syropu z kwiatu kokosa
pół łyżeczki proszku do pieczenia
ekologiczny sok z aloesu (około 100 ml)
(można użyć dowolnego soku lub mleka)
szczypta soli
kilka kropli aromatu migdałowego
masło klarowane do natłuszczenia gofrownicy

Wszystkie składniki zblenderować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).
Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.
Piec w dobrze nagrzanej, natłuszczonej gofrownicy okołoi 3 minut.
Podawać póki gorące.

Smacznego!

You Might Also Like

12 komentarze

  1. z kukurydzy? z puszki? jak zrobiłaś?

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, smakowicie. Zainteresowało mnie połączenie żurawiny z syropem klonowym. Wypróbuję. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na takich chmurkach można odpłynąć do krainy idealnych śniadań ♥

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. teen sos *.*
    znów ciekawisz mnie tą kukurydzą! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja jeszcze nic na słodko z kukurydzy nie robiłam i musze to koniecznie zmienić!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale grubiutkie! I placki, i sos wyglądają bosko *.*

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj