Jak karnawał... to pączki!

16 lutego

 Wegańskie donuty z mąki migdałowej podane z karmelowym syropem Walden Farms, pestkami granatu, ciemnymi winogronami i domowym jogurtem waniliowym

Od dziś oficjalnie rozpoczynam "studenckie ferie" !

Teraz należy się odpoczynek :-)

***
WEGAŃSKIE PĄCZKI MIGDAŁOWE
/przepis własny/

80 g mąki z hiszpańskich migdałów (u mnie Sukrin)
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka syropu daktylowego
olej kokosowy

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. 
Powinna być gęsta, ale łatwo spływać po łyżce.
Smażyć około 7 minut w wypiekaczu do donutów.
Wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

16 komentarze

  1. w takim razie udanego odpoczynku! ja wracam do szkoły, ale nie narzekam ;)
    pyszny początek wolnego!

    OdpowiedzUsuń
  2. co sądzisz o tym syropie? jest smaczny? smakuje jak karmel?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. powiesz coś na jego temat? ;)

      Usuń
    2. Smakuje i pachnie jak karmel, ale należy go używać z umiarem. Nie polecam jeść go łyżeczką, bo będzie czuć specyficzny smak słodzika.

      Usuń
  3. Miłego odpoczynku! ;)
    Świetne te donuty ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetnie wyglądają te pączki a smakują pewnie jeszcze lepiej! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. no udanego wypoczynku :)
    pysznie rozpoczęłaś te ferie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. i to z mąki migdałowej- uwielbiam ją!

    OdpowiedzUsuń
  7. Kusi mnie ten syrop :) Dobry jest? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, w umiarkowanych ilościach :)

      Usuń
  8. Ciekawa propozycja tych pączusi ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Zawsze jadłam tylko tradycyjne pączki, więc do takich bardzo mnie ciągnie ♥

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetne rozpoczęcie ferii! Ja niestety wracam do szkoły:(

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj