Imbir i pączki.

21 lutego



 Bezglutenowe donuty kukurydziano-ryżowe podane z cukrem pudrem trzcinowym, pestkami granatu, jogurtem kokosowym i kandyzowanym imbirem


WEGAŃSKIE PĄCZKI KUKURYDZIANO-RYŻOWE
/przepis własny/

40 g mąki kukurydzianej
40 g mąki z brązowego ryżu
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka syropu daktylowego
olej kokosowy do natłuszczenia formy

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. 
Powinna być gęsta, ale łatwo spływać po łyżce.
Smażyć około 6 minut.
Wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!

You Might Also Like

10 komentarze

  1. muszę sobie zafundować taki opiekacz, bo zazdroszczę Ci tych śniadań!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie o tym samym pomyślałam! :)

      Usuń
    2. Ja zazdrościłam, aż w końcu kupiłam! Teraz szaleję z goframi, donutami itp. ;P

      Usuń
  2. świetnie się prezentują i na pewno są smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo fajne pączusie! takie słodko, a zarazem zdrowy poranek najlepszy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam twoje śniadania, bo są idealne dla takich słodyczowych łasuchów, jak ja ;) Pysznie!

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. zawsze masz takie mini wersje wszystkiego, jakoś przeczuwałam że pojawią się te donaty :D
    zapraszam: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj