I znów komosa!

17 lutego



 Puszyste placuszki z gotowej komosy ryżowej trójkolorowej (Quinola) podane z cukrem pudrem trzcinowym, pestkami granatu i waniliowym serkiem wiejskim


Taka ugotowana komosa to duże ułatwienie, szczególnie gdy nie ma się ochoty na płukanie, gotowanie, studzenie  itd.... polecam!



Placuszki z komosy ryżowej
/przepis własny/

150 g ugotowanej komosy ryżowej trójkolorowej
2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
łyżka mąki kukurydzianej
jajko
aromat rumowy
łyżeczka syropu z agawy
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka masła ghee

Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera. 
Masło ghee roztapiamy na patelni. 
Łyżką kładziemy porcje ciasta. 
Smażymy około 5 minut z każdej strony.
Następnie ostrożnie zdejmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Quinola rum pancakes

150 g of Quinola Express
2 tbsp of wheat flour
1 tbsp of corn flour
1 egg
rum flavoring
1 tbsp of agave syrup
pinch of salt
pinch of baking soda
1 teaspoon of ghee butter

Mix groat with remaining ingredients using a blender.
Melt the ghee butter on a frying pan.
Using a spoon lay portions of dough.
Fry about 5 minutes on each side.
After this time carefully take off and serve with your favorite toppings.

Enjoy your meal!


You Might Also Like

11 komentarze

  1. Muszę pokusić się o komosowe placki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jeszcze nie napotkałam tej komosy, ale rzeczywiście to świetny patent na brak czasu ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie jadłam komosy, a z chęcią bym zjadła takie placuszki ♥

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają smacznie :) Akurat testuję komosę, muszę wypróbować ją w takiej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja często nie potrafię się zdecydować na jeden kolor komosy i również używam 3 na raz! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. i to nawet bardzo puszyste te placuszki!! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Strasznie mi się podobają kształty tych Twoich placuszków!:)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj