Herbaciany placek z białej fasoli!

18 lutego



 Placek z białej fasoli na bazie herbaty Tulsi podany z pestkami granatu, cukrem pudrem i jogurtem kokosowym

Herbatę z dodatkiem świętej bazylii możecie kupić TUTAJ

HERBACIANY PLACEK Z FASOLI
/przepis autorski/
/1 porcja/

100 g ugotowanej fasoli
40 g mąki kokosowej
100 ml mocnego naparu z herbaty Tulsi Masala Chai
szczypta soli
pół banana
jajko
1/3 łyżeczki sody

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron około 7 minut. Podawać od razu po zdjęciu z patelni z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

8 komentarze

  1. Jaki grubasek ♥ Wygląda pysznie, jak zresztą wszystko u ciebie, sama słodycz ;)!

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. fasola w połączeniu z mąką kokosową musiała dać swietny efekt!

    OdpowiedzUsuń
  3. Herbaciany? To musiało być genialne, kocham herbatę, a już w takim grubym placku musiała smakować pysznie!

    Tylko ile trzeba jej dodać? Chyba pominęłaś w przepisie:(

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ Ci wyszedł pulchny grubasek :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj