Drożdże ukryte w serduszku.

19 lutego




 Drożdżowy placek amaretto podany z kremem nugatowym, ciemnymi winogronami i domowym serkiem borówkowym; hearbata Basilur Summer Tea



Herbatę Basilur Summer Tea dostaniecie TUTAJ, polecam!


***
SERDUSZKA DROŻDŻOWE Z PATELNI
/2 porcje/

Składniki:

20 g świeżych drożdży
130 g mąki pszennej graham
jajko
łyżka amaretto
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego
masło ghee do smażenia

Przygotowanie:

1) W około 2 łyżkach mleka ryżowego rozpuszczam drożdże i dodajemy cukier. Następnie dolewam pozostałą część mleka, dodaję sól, mąkę i jajko. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję.
2) Odstawiam je na około pół godziny, żeby drożdże zaczęły "pracować". 
3) Dobrze rozgrzaną patelnię smaruję dokładnie rozpuszczonym masłem.
4) Na patelni kładę foremki w kształcie serca i wypełniam je ciastem.
5) Smażę aż do do czasu gdy nabiorą złotego koloru.
6) Podaję z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

13 komentarze

  1. Wygląda pysznie! Zazdroszczę serka borówkowego:)
    Uwielbiam te herbaty Basilur!

    PS Gdzie kupiłaś takie ciemne winogrona?:o

    OdpowiedzUsuń
  2. To są dopiero ciemne winogrona ;D
    Przepysznie wygląda ten placek ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepysznie wygląda Twoje śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To się nazywa gotowanie od serca ;) Pięknie ♥

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie śniadanka to my lubimy ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chyba muszę się polubić z drożdżami w końcu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. patrze, patrze i się nie mogę napatrzeć na niego :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Cudeńko <3 Ty to masz pomysły :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj